Suosituimmat verkossa pelattavat fantasiamoninpelit

Termi massiivinen monen pelaajan verkkoroolipeli (MMORPG) ei välttämättä sytytä jokaisen yläkerran lamppua ensisilmäyksellä, mutta alan ystäville ja asiantuntijoille kyseinen termi kuuluu jo arkikieleen. Internetin kehittyessä huimaa vauhtia myös verkossa pelaaminen muuttuu yhä suositummaksi.Mikäli siis haluat astua fantasiamoninpelien maailmaan, sinun on hyvä tietää muutamasta pelistä, jotka ovat käytännössä luoneet ympärilleen täysin oman maailman ja ulottuvuutensa. Tässä sinulle siis kolme tärkeää MMORPG-peliä, joita kokeilemalla pääset hyvään alkuun. Hyppää siis virtuaalisen maailman ulottuvuuksiin ja koe jotakin uutta:

World of Warcraft

Listan kärjestä löytyy World of Warcraft, jonka tunnistat ehkä paremmin WoW-lyhenteellä. Blizzard Entertainmentin kehittämä fantasiapeli perustuu yksinomaan verkossa pelaamiseen. Pelaajat luovat itselleen pelitilin ja samalla oman hahmon, jolla he seikkailevat pelin miltei rajattomassa maailmassa. Pääset suorittamaan erilaisia tehtäviä, joiden avulla hahmosi kehittyy ja oppii uusia asioita. Pelissä törmää usein myös eri hahmorotujen välisiin konflikteihin, joissa pääset usein taistelemaan.Pelin suosiosta kertoo yli 10 miljoonaa luotua pelitiliä ja yli 10 miljardin dollarin tulot. Kummallista kyllä, peliä on myös tutkittu tieteellisesti johtuen pelaajien samaistumisesta heidän luomaan hahmoonsa.

DotA 2

Toinen kunniamaininnan arvoinen MMORPG-peli on DotA 2. Valve Corporationin kehittämä strategiapeli perustuu kahden joukkueen väliseen taisteluun. Joukkue rakentuu viidestä pelaajasta, joiden tavoitteena on yksinkertaisesti tuhota vastustajan joukkue – todellisuudessa tämä ei ole kuitenkaan niin yksinkertaista.Pelattavan hahmon kykyjä pystyy parantamaan ja joukkueen strategian muodostaminen perustuu jokaisen pelaajan vahvuuksiin. Ehkä pelin “koukutus” tuleekin oman hahmon kehittämisestä taisteluiden myötä. Pelin suosio loi myös maailmanlaajuisesti mittavat turnaus tapahtumat, joissa kirjaimellisesti maailman parhaat DotA 2 -pelaajat kisaavat mestaruudesta ja usein myös suurista rahoista sekä sponsorisopimuksista.

League of Legends

Viimeisenä, mutta ei suinkaan vähäisimpänä, on Riot Gamesin League of Legends eli LoL. Voit valita yhden 123:sta hahmosta (Champion), jonka avulla taistelet muita hahmoja vastaan. Voittamalla hahmon taidot kehittyvät entistä paremmiksi. Näin ollen LoL seuraa yllä mainittujen pelien formaattia.Pelin suurin tulonlähde ei ole WoWin kaltainen jäsenmaksu, vaan ostettavat Riot Pointsit, joilla pelaajat voivat laajentaa omaa inventaariota ja kykyjään.