Counter Strike: Global Offensive

Jos et jo tunnista Counter Strikeä nimeltä, nyt olisi hyvä aika tietää, mistä on kyse. Kaikkien aikojen suosituimman ensimmäisen persoonan ammuntapelisarjan neljäs osa, Global Offensive, on enemmän kuin vain peli: se on miljoonille jopa elämäntapa.Vuonna 2012 julkaistu CS:GO on Valve Corporationin ja Hidden Path Entertainmentin yhteistyön tulos. Kuten myös aiemmissa CS:issä, Global Offensivessa valitset joukkueeksesi joko vastaterroristit tai terroristit, joiden kanssa yrität suorittaa erilaisia tehtäviä tai eliminoida vastustajan joukkueen. Pelistä löydät peräti viisi eri muotoa:

  1. Defuse – Terroristit asettavat räjähteitä, minkä vastajoukkue pyrkivät estämään ja purkamaan.
  2. Hostage – Erikoisjoukot pyrkivät pelastamaan panttivangit ja saattaa ne ennalta määrätylle alueelle.
  3. Arms Race – Varsin yksinkertainen tehtävä: Eliminoi vastustaja, minkä jälkeen saat uuden aseen. Ensimmäinen joukkue, joka on eliminoinut vastustajan kaikilla aseilla, voittaa.
  4. Demolition – Tappomäärät määräävät seuraavan kierroksen aseet.
  5. Deathmatch – Eliminoi kaikki mikä liikkuu.

Steamin kautta voit ladata pelin pelattavaksesi. Vaihtoehtoisesti voit myös seurata muiden pelaamista reaaliajassa. CS:GO suosio on luonut nimittäin täysin uuden ammatin: Elektronisen kilpapelaaminen, jossa parhaat pelaajat saavat itse asiassa palkkaa pelin pelaamisesta suuren yleisön edessä.Maailma on muuttunut. Mutta Counter Strike ei, mikä on lukuisten fanien mielestä hyvä asia.